Programmet 2018-08-22T16:13:11+00:00

Programmet

Finn klassene som passer for deg!

Les timebeskrivelsene godt og se hva som frister! For å hjelpe deg litt på vei har vi delt klassene inn i kategorier

Annet
Foredrag, Meditasjon, Gongbad, Konsert og tilpassede klasser. Alle velkommen 🙂

Åpent  – passer for alle.
Disse klassene kan alle ha utbytte av.
Både du som er ny til yoga og du som har gjort mye yoga før.

Intro
Disse klassene passer spesielt godt for deg som er ny med yoga eller du ønsker en oppfrisk i teknikk og det grunnleggende.

Noe Yoga
Alle er velkommen, men dette er litt mer fysiske klasser der å ha litt kjennskap til de grunnleggende yogastillingene kan være en fordel.

Øvet Yoga
I disse klassene er tidligere erfaring med yoga er nødvendig for å ha fullt utbytte av klassen.

Viktig!

Har du fysiske utfordringer, bli med på noe du tror du kan klare, gjør kun det som kjennes bra for din kropp. Ta godt vare på deg selv – ta hensyn. Det er også yoga. 🙂

Annet

Åpent

Intro

Noe Yoga

Øvet Yoga

Fredag 16:45

Superswing
INTRO
Heidi StudioShanti

Fredag 17:00

Vinyasa Flow Unni Teglhuset
Tantravaja Rune AdiShakti
Restorativ Yoga Ritu Kulturkafeen

Fredag 19:00

GongBad Anette Kulturkafeen
YIN Beate Teglhuset
Ashtanga Gabriela AdiShakti

Lørdag 06:00

MorgenSadhana Anette Adi Shakti

Lørdag 08:15

MorgenMantra Alle Kulturkafeen

Lørdag 09:00

Festival Heart Flow Heidi Kulturkafeen
Jivamukti Malin Teglhuset
Vinyasa INTRO Beate AdiShakti

Lørdag 11:00

Ashtanga INTRO Christine Teglhuset
Global Yoga Flow Mona Kulturkafeen
MediYoga Vigdis AdiShakti

Lørdag 12:30 for alle

Konsert Marthe Halvorsen Kulturkafeen

Lørdag 13:15

Workshop Tantravaya Yoga Shy Kulturkafeen
SomaMove Mona AdiShakti
YogaNidra Cecilie Teglhuset
13.30: SUP YOGA Lisen Kongstenhallen

Lørdag 15:00

Yinyasa Tove Teglhuset
Power PLAY
UpsideDown
Heidi Adi Shakti
Kundalini Yoga Anette Kulturkafeen
15:30 SUP YOGA Lisen Kongstenhallen

Lørdag 17:00

YIN Marit Teglhuset
Kundalini m/gong Rose Mari Kulturkafeen
Yoga m/healing Unni/Sissel Adi Shakti

Lørdag 19:00

Workshop Chacra Movement Tor Arne Kulturkafeen

Lørdag 22:00

Midnight Gong Punja Tor Arne m flere Kulturkafeen

Søndag 09:00

MediYoga Vigdis AdiShakti
Vinyasa Flow Tove Teglhuset
Kundalini m/gong Rose Mari Kulturkafeen

Søndag 11:00

AcroYoga Shy Kulturkafeen
MediYoga Frode AdiShakti
Fantasiyoga for barn Maria/Marthe Teglhuset

Søndag 13:00

Ashtanga Christine Teglhuset
Meditasjon WS Tubchen Kulturkafeen
MediYoga Frode AdiShakti
13.30: SUP YOGA Lisen Kongstenhallen

Søndag 15:00

YogaDans Christine Kulturkafeen
Hatha Yoga Marit Teglhuset
Spa Yoga m/Gong Anette AdiShakti

Søndag 17:00

Yin med levende musikk Kulturkafeen

Fredag kl. 16:45

SuperSwing INTRO – Heidi

Oppmøte på Studio Shanti

Leken frigjørende klasse i SuperSwing. Vi skal bruke litt tid på å bli kjent i Swingen og bygge litt tillit før vi tar med husken opp i høyden og flyr opp ned. Heng med 🙂
Vi tar ferge sammen til Gamlebyen slik at vi kommer i god tid til klassene som begynner kl 19:00

Fredag kl.17:00

Vinyasa Flow – Unni

Klassen for deg som liker yoga synkronisert med bevegelser og pust. En dynamisk time hvor pusten leder deg fra sinnet til kroppen via flytende bevegelser. Gjennom herlige sammensatte asanas skaper vi glede og harmoni i hver bevegelse. Vi jobber i varierende tempo tilpasset gruppa. Du skal kunne kjenne deg renset, styrket og mer glad når timen er over. Sist, men ikke minst, vil du også kjenne på indre ro. Timen avsluttes med en god avspenning/ meditasjon.

Tantravaja  – Rune

TantravayaYoga er ingen egen Yogaretning men ett system av stillinger og øvelser med utgangspunkt i Yogaterapi. Skånsomme og styrkende øvelser kan hjelpe en i å løsne opp i og forebygge problemer kroppen. En klasse som vil kunne passe alle, også godt voksne.

Restorativ – Ritu

Restorative yoga fokuserer sterkt på avslapning. Den inneholder enkle stillinger sammen med rekvisitter som bolster, tepper for å fremme avslapning. Den bruker langvarig, støttede hvilestillinger for å dyrke ferdighetene med bevisst avslapning og viktigst å frigjøre unødvendig vanlig spenning i kropp og sinn. Denne yogaklassen gjør at du kan hvile kroppen din og rense ditt sinn. Det er et perfekt valg og du vil føle deg helt avslappet, restaurert og forynget.

Fredag kl:19:00

 GongBad – Anette

Frihet! La gongens vibrasjoner lede deg inn i dyp avspenning og en stressfri sone.

Gong, Tibetanske lydboller, krystallbolle, Rainsticks mm benyttes.

YIN – Beate

Velkommen til hvile med Yin!
Yin yoga er meditativt og avslappende, her gis du mulighet til å øve på tilstedeværelse i øyeblikket, samtidig som kroppen inviteres å gi slipp på spenninger og stress.
Du vil likevel bli utfordret, men på en litt annen måte enn i mer aktiv yoga. I denne yogaformen er det fokus på det som kalles kroppens «yin deler», det vil si sener, ligamenter og bindevev. Vi får mulighet til å åpne, og tøye bindevevet og den dype muskulaturen i kroppen. Yogastillingene utføres sittende og liggende.
Vi hviler inn i stillingene, og blir i hver stilling fra 2-5 minutter. Her øver vi på å møte det vi opplever i kroppen med aksept, tålmodighet og oppmerksomhet.
Yin yoga passer for alle

Ashtanga – Gabriela

Introduksjon til andre serien. 90 min

Bli med på en fysisk yogatime, der vi på en leken og uformell måte utforsker en bit av Ashtangayogans andre serie. Alle stillinger kan tilpasses etter den kropp man har, men det er veldig fint hvis du har noe erfaring fra Ashtanga eller annen dynamisk yoga.

Lørdag kl.06:30

Morgen Sadhana – Anette

En dyp og spirituell morgen praksis hvor vi leser Jabji, prakiserer yoga og chanting.

Avsluttes med Yoga te og lett frokost i felleskap. Passer alle.

Lørdagkl.08.15

Åpning morgenmantra – Alle

Lørdag kl. 09:00

Festival Heart Flow – Heidi

Vi bruker myke bevegelser for å klargjøre kroppen for en dag med masse Yoga. Vi åpner opp i muskler og ledd. Med fokus fra hjertet finner vi Shanga, felleskap og utforsker hvordan vi alle er vevd sammen og påvirker hverandre.

Jivamukti – Malin

Denne Jivamukti yoga klassen vil være en fysisk krevende asana praksis, hvor vi praktiserer til herlig, energigivende musikk. I tillegg vil den inneholde chanting, meditasjon og filosofi i tråd med månedens fokus. Det kommer til å bli både hett og gøy!

Vinyasa INTRO – Beate

Få en grunnleggende introduksjon til dynamisk Yoga. Det handler om lekenhet, yogaglede, og en uhøytidelig utforsking av kroppens muligheter for bevegelse og fleksibilitet. Vi øver balanse, teknikk og styrke, samtidig som vi har med yogaens tilstedeværelse.

Lørdag kl. 11:00

Ashtanga INTRO – Christine

Her vil du få en smakebit av ashtanga yoga, en fysisk og dynamisk yogaform med fokus på pust og bevegelse. Vi starter timen med solhilsen og fortsetter med noen stående øvelser for deretter å komme oss ned på matten i noen av de sittende og avsluttende øvelsene i Primary Serien. Vi avslutter timen med en deilig avspenning.

Global Yoga Flow – Mona

GlobalYoga Flow er en dynamisk yogaklasse hvor vi utfordrer oss selv, mentalt og fysisk. Vi flyter med pusten fra stilling til stilling og observerer det som skjer på veien. Vi jobber med smidighet og styrke og med å finne balansen mellom de to. Vi møter oss selv på matta i form av hvem vi er i dag, hvordan vi tenker og hva vi tidligere har erfart. Men er vi alltid vår egens bestevenn? Har vi alltid vår egen heiagjeng med oss i det vi sier og gjør? Hva skal til for at du skal kunne være deg selv, helt og fullt, på godt og vondt? Vi vil bruke vår yogapraksis til å observere oss selv med et kjærlig blikk, bli bedre kjent med oss selv og guide oss til å finne flyt både på matta og i livet selv. Velkommen til en varm, utfordrende, morsom, til tider krevende, men befriende yogaklasse.

MediYoga – Vigdis

Denne timen passer for alle, både for deg som er ny og ønsker å se hva MediYoga er og for deg som har gjort noe yoga før. I denne timen gjør vi et rolig yogaprogram med fokus på rygg, nakke og skuldre. Pusten blir en rød tråd i programmet, og vi avslutter med en god avspenning og en meditasjon.

Lørdag kl: 12.30

Konsert Marthe Halvorsen – ALLE

Lørdag kl: 13:15

Workshop Tantravaya  Yoga – Shy

Happy Hipps with Senior Yoga Therapist Shy Sayar
Join us for this hip freeing class. The Tantravaya Yoga method gives you an opportunity to go deep, jet gentle. Welcome.

SomaMove – Mona

SOMA MOVE® er en helhetlig treningsform som er atletisk og sterk, men samtidig myk. Man jobber med kroppen som eneste verktøy og timen foregår barbent på yogamatte. På timen går man gjennom en uavbrutt serie med bevegelsesmønstre, som utfordrer både bevegelighet, stabilitet, balanse og styrke. Flyt og kraft er sterke nøkkelord på timen, og fokuset er å arbeide med hele kroppen som en enhet. Bli med på en annerledes og rå treningsform, bli med på SOMA MOVE® ?

YogaNidra – Cecilie

Yoga Nidra er en dybdeavspenningsteknikk. Enkelte kaller den for «yogisksøvn». Yoga Nidra er en teknikk som kan medføre en tilstand hvor man ikke er helt våken og heller ikke i dyp søvn. Når vi praktiserer denne teknikken lar vi kroppen sovne samtidig som vi lar sinnet være bevisst og beholder fullt fokus. Yoga Nidra hjelper oss med å finne en dyp avspenning som kan bidra til å løse fysiske og mentale spenninger. Yoga Nidra er spesielt nyttig om du lider av søvnproblemer eller har vanskeligheter med stress, uro og «tankekjør».

Lørdag kl: 13:30

SupYoga – Lisen

SUP Yoga er en form for yoga som er utrolig gøy og som utfordrer balansen og kjernemuskulaturen på en helt annen måte enn yoga på land og
selv den viderekommende yogien vil føle seg som en nybegynner i starten.
Vi begynner klassen med intro til SUP med forklaringer om hvordan vi bruker og står på brettet når vi praktiserer yoga.
Vi utforsker sun salutations, balanse-positurer og til og med inversions for den som liker å utforske!
Klassen avsluttes med en dyp avslapning på vannet, men lyden av lette bølgeskvulp som beveger seg mot brettet.
Vann er det som gir liv til alt på jord – du vil føle en fornyet styrke som energien av vannet gir!
Variasjonene er mange og derfor passer også timen til alle nivåer.

Lørdag kl. 15:00

Yinyasa – Tove

Herlige myke, gode Yinyasa. Og til tider også magiske Yinyasa. Her blir du invitert til en nydelig, rolig yogapraksis med myke yogasekvenser som har som mål å slippe stress og spenninger og å myke opp fra innsiden. Dette er Yinyoga med små innslag fra hathayoga/vinyasa flow. Alt for at du skal få en så god opplevelse som mulig. Vi trenger yin for å få balanse i livet som vanligvis består av mye yang. Bli med på denne mye, gode yogapraksisen der kropp og hode får hentet seg inn, og lagene fylles opp igjen. Når vi møtes på matten for Yinyasa er det for å kjenne at vi ER, uten å måtte gjøre. Egenpleie i sin beste utgave. Varmt velkommen.

Power Yoga – Heidi

Vi starter med en varmende Powerflow for å klargjøre kroppen før begir oss inn i en rekke lekende øvelser der vi bygger styrke og selvtillit for etter hvert å komme inn i ulike versjoner av håndstående.

Kundalini Yoga – Anette

Spirit in Action!

Bli med på et dypdykk inn i deg selv. Kundalini Yoga som lært av yogi Bhajan åpner energi flyten for selv healing og vil kunne gi deg en opplevelse av tilstedeværelse på en helt ny måte. Denne klassen er energisk og dynamisk, hvor all oppmerksomhet og energi kanaliseres inn i deg selv – og det viktigste møtet skjer;

me within me

Avsluttes med avspenning og meditasjon.

SupYoga – Lisen

SUP Yoga er en form for yoga som er utrolig gøy og som utfordrer balansen og kjernemuskulaturen på en helt annen måte enn yoga på land og
selv den viderekommende yogien vil føle seg som en nybegynner i starten.
Vi begynner klassen med intro til SUP med forklaringer om hvordan vi bruker og står på brettet når vi praktiserer yoga.
Vi utforsker sun salutations, balanse-positurer og til og med inversions for den som liker å utforske!
Klassen avsluttes med en dyp avslapning på vannet, men lyden av lette bølgeskvulp som beveger seg mot brettet.
Vann er det som gir liv til alt på jord – du vil føle en fornyet styrke som energien av vannet gir!
Variasjonene er mange og derfor passer også timen til alle nivåer.

Lørdag kl. 17:00

YIN – Marit

I Yin Yoga timene ligger vi lenge i hver enkelt stilling med stor fokus på pusten. Her brukes det eteriske oljer og vi skaper rom for lukt, avspenning og gode Yin Yoga øvelser for kropp og sjel!

Kundalini m/gong – Rose Mari

Bli med på en dynamisk og energisk reise med mål om å nå dypere inn i deg selv. Kundalini Yoga, ofte kalt bevissthetens yoga, passer for alle uansett aldre og fysiske utgangspunkt. Her skal du ikke prestere, men rett og slett øve på å være mer tilstede for deg selv her og nå, slik at du kan lære å lytte innover til DINE egne behov og sannheter. Jeg vil også forsterke enkelte øvelser ved å benytte gongens magiske vibrasjoner, samt avslutte timen med en deilig avspenning og vibrerende gong meditasjon. Hjertelig velkommen til 90 minutters egenpleie.

Yoga m/healing – Unni & Sissel

En rolig klasse som passer til alle, uansett helsetilstand.  I denne klassen vil du oppleve å kjenne på både yogaens og healingens gode virkning. Timen vil bestå av mye strekk øvelser, men også noe styrkegivende øvelser. Første del består av yoga hvor kropp og sinn forberedes for å ta i mot healingens kraft som kommer i  siste del av timen. Det vil bli en lang guidet meditasjon inkl healing. Yogalærer og healer/ terapeut Unni vil fysisk berøre hver og en i ca 3 min under siste del i timen og sende høye lysfrekvenser inn til hver enkelt. Dette skjer samtidig som Sissel guider dere inn i en lett avslappet tilstand. Syngebollens meditative klang vil bli benyttet under meditasjonen/healingen. Healing kan bl.a løse opp i blokkeringer, gi mer energi eller føle mer indre ro.

Lørdag kl. 19.00

Workshop Chakra Movement  – Tor Arne

Workshopen tar utgangspunkt i teorier og Tor Arnes erfaringer fra Bioenergetisk Analyse og han henter inspirasjon fra sin bakgrunn som Yogalærer, Gongmester og Lydhealer. Tor Arne bruker gonger, syngeboller og andre instrumenter som en del av det utforskende arbeidet med å finne frem til strømmer av liv i egen kropp. Flere hadde gleden av å oppleve ham under åpningen av Lotussenteret og tilbakemeldingene var fantastiske! Vi gjør enkle kroppsøvelser hvor vi lytter til vår egen kropp gjennom pusten og stemmen. Øvelsene er rolige og kan passe for alle. Vi vil jobbe med kroppen på en måte slik at den finner trygghet gjennom øvelser som skaper grunning. Du vil i løpet av tiden vi er sammen få anledning til å utforske deg selv og din pust. Tor Arne vil oppfordre deg til å bruke stemmen din, slik at du kan utrykke deg og lære deg selv å kjenne i en dypere forstand. Bruk av egen stemme er frivillig, og du kan veldig gjerne delta selv om du ikke ønsker dette.

Lørdag kl. 22.00 – 01.00

Midnight Gong Punja

La den nye energien lede deg inn i en ny dag!

En ultimat Gong opplevelse med flere gonger. Gong mester Tor Arne Håve leder ann, og har med seg flere gongspillere. Deriblandt festivalens gongere Rose-Marie og Anette.

Søndag kl. 09:00

MediYoga – Vigdis

Denne timen passer for deg som har gjort litt MediYoga eller annen type yoga tidligere. Vi gjør et yogaprogram for å balansere hele chakrasystemet, og avslutter med chakrameditasjon og avspenning.

Vinyasa Flow – Tove

YogaFlow er en herlig vinyasa-yoga hvor vi kombinerer bra trening for kroppen og godt påfyll for hodet der dynamisk yoga i små sekvenser forenes med tilstedeværelse, pust og filosofisk tema. Vi beveger oss fra yogaposisjon til yogaposisjon i flyt med pusten i korte og lengre flyt-serier. Her blir det en god forening med deilige strekker og styrkebyggende bevegelser og posisjoner. La denne YogaFlow –praksisen være en stund der du kan møte deg selv og din kropp akkurat der du er. Uten forventninger, uten press. Et sted der du bare kan være. Et sted du kan styrke opp kroppen, så vel som å mykne opp kroppen og et sted du kjenner at du får påfyll. Varmt velkommen

Kundalini m/gong – Rose Mari

Bli med på en dynamisk og energisk reise med mål om å nå dypere inn i deg selv. Kundalini Yoga, ofte kalt bevissthetens yoga, passer for alle uansett aldre og fysiske utgangspunkt og du trenger ingen forkunnskap for å kunne delta. Her skal du ikke prestere, men rett og slett øve på å være mer tilstede for deg selv her og nå, slik at du kan lære å lytte innover til DINE egne behov og sannheter. Jeg vil også forsterke enkelte øvelser ved å benytte gongens magiske vibrasjoner, samt avslutte timen med en deilig avspenning og vibrerende gong meditasjon. Hjertelig velkommen til 90 minutters egenpleie.

Søndag kl: 11:00

AcroYoga – Shy

Acro Yoga invite to a lot of fun and trust. Come join for this fun loving… No experience necessary.

MediYoga – Cecilie

Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform med utgangspunkt i Kundaliniyoga. Yogaformen er tilpasset for de fleste fysiske og psykiske begrensninger. Dette er en myk, meditativ yogaform med puste- og kroppsøvelser samt meditasjon. Øvelsene jobber med både det fysiske, mentale og emosjonelle. Yogaøvelsene gjøres rolig, kontrollert og med innlevelse. Hver enkelt gjør alle øvelsene i sitt eget utgangspunkt og i den enkeltes evne og kapasitet.  MediYoga kan hjelpe deg til å få større bevissthet, stabilitet og ro.

Fantasi yoga for barn med lyd– Maria og Marthe

La barna bli med på en fantasifull reise på yogamatta og ut i jungelen, blant de mange fargerike dyrene og vekstene som finnes der. En leken yogatime med fokus på å ha det gøy, der vi veksler mellom yogastillinger og fri bevegelse, pusteøvelser og hvile. Med seg har Maria årets festivalartister, som med sine instrumenter vil være med å skape en morsom klasse. Passer best for barn fra 4 – 8 år. Vi ønsker ikke tilskuere, men voksne kan få bli med på timen hvis de lover å ta frem barnet i seg.

Søndag kl.13:00

Ashtanga – Christine

Denne timen er for deg som har praktisert litt Ashtanga Yoga tidligere. Timen vil bli ledet og vi fokuserer på de stående øvelsene ,første del av de sittende og avsluttende. Vi har fokus på teknikk og overganger mellom ulike asanas for enda bedre flyt og pust i Primary Serien.

Vi avslutter timen med en deilig avspenning.

Meditasjon WS – Tubchen

Explore the joyful practice of the Buddhist way of loving kindness. An easy to practice guide to strengthen our love for others, not just the few close ones but for each and every living being, without exception. Gen Tubchen will guide you through the simple steps of meditating on love and in this way you will learn how to keep this love in your heart, day by day, week by week.

MediYoga – Frode

MediYoga for øvet og viderekomne: innledende avspenning med puste øvelser, fysisk yoga for alle chakra, avspenning og fullmåne meditasjon med Antar Naad mudra.

Søndag kl: 13:30

SupYoga – Lisen

SUP Yoga er en form for yoga som er utrolig gøy og som utfordrer balansen og kjernemuskulaturen på en helt annen måte enn yoga på land og
selv den viderekommende yogien vil føle seg som en nybegynner i starten.
Vi begynner klassen med intro til SUP med forklaringer om hvordan vi bruker og står på brettet når vi praktiserer yoga.
Vi utforsker sun salutations, balanse-positurer og til og med inversions for den som liker å utforske!
Klassen avsluttes med en dyp avslapning på vannet, men lyden av lette bølgeskvulp som beveger seg mot brettet.
Vann er det som gir liv til alt på jord – du vil føle en fornyet styrke som energien av vannet gir!
Variasjonene er mange og derfor passer også timen til alle nivåer.

Søndag kl.15:00

YogaDans – Christine

Dette er en time som henter det beste fra bevegelser i yogapraksisen og fusjonerer det med bevegelser fra den moderne dansen. Du trenger ikke å ha praktisert verken dans eller yoga tidligere for å delta. Vi setter sammen ulike sekvenser og setter tilslutt alt sammen til en koreografi. Målet er å kjenne at kroppen leder oss gjennom koreografien , kroppen flyter med musikken og kontrollen får lov å slippe en stund.

Hatha Yoga – Marit

I denne Ha-tha Yoga timen følger vi prinsippene til T. Krishnamacharya ved å bevege oss etter «Ujjayi» pusten.

Det vil bli gitt en god innføring i puste-teknikken og så vil vi flyte gjennom mange gode Yoga-øvelser etter nydelig musikk og deilige lukter.

Spa Yoga m/gong – Anette

Yogaterapi med nakkemassasje og Gong healing. Ta med eget håndkle!

Deilig stressfrigjørende Yin yoga i rolig tempo med Gong som bakgrunnsvibrasjoner, etterfulgt av massasje, ultimate avspennings øvelser og pranayama (pust )

En spa opplevelse for kropp – sinn – sjel

Tot tid ca 2 timer.

Søndag kl.17:00

YIN med levende musikk – Maria og Marthe

Avslutt festivalen med en deilig, meditativ yinyogaklasse akkompagnert av vår festivalartist Marthe og lydmagiker Saulo. Yinyoga er en myk og rolig yogaform der vi vender fokuset innover og øver på å være oppmerksomt tilstede i øyeblikket. Maria henter mye inspirasjon fra naturen i timene sine, og denne klassen passer perfekt for overgangen fra sommer til sensommer. Vi vil gjøre stillinger som nærer meridianene knyttet til hjertet og fordøyelsesorganene, som bidrar både til ro og en styrket energiflyt i kroppen. Klassen er dedikert til at du skal få kontakt med «den indre flammen» og det unike potensialet inne i deg.

Med Marthes nydelige stemme og Saulos vestafrikanske stringinstrument goni vil vi ta dere med på en reise med sensommermagi, og kanskje litt poesi? Passer for alle.